Nyitvatartás: hétfő-péntek: 8-16 óra között | Levelezős konzultációk alkalmával: 8-10 óra között

Művészettel Istenhez

Művészettel Istenhez

"A művészet a Teremtő Isten nagy ajándéka az ember számára, amely lehetővé teszi, hogy az Isten képére és hasonlatosságára teremtett ember felemelkedhessen Istenhez. A művészet egyfajta adottság a lelki érzékenységgel párosulva, amellyel az ember behatolhat az isteni miliőbe, a Lélek rezdüléseibe. A művészet révén az ember közelebb juthat Istenhez, a világmindenség Urához és Teremtőjéhez, valamint önmaga legigazibb, belső, Istentől kapott világához." - írja Prokopp Mária művészettörténész professzor a kötet előszavában.


Az istenhithez vezető számtalan lehetséges út ismertetése közül egy éve jelent meg a Természettudománnyal Istenhez című könyv az Ecclesia Szövetkezet gondozásában, melynek sikere arra ösztönözte az alkotókat, hogy folytassák munkájukat. Felkértek 22 kortárs művészt a legkülönbözőbb művészeti területekről, hogy röviden ismertessék, művészetük milyen módon vitte őket közelebb Istenhez, erősítette meg őket az istenhitben. Személyes hitvallásuk különböző, mint ahogy a művészetük tárgya, módja is eltérő egymástól, így a tanulmányok stílusa, nyelvezete, tartalma is vegyes, ugyanakkor mind egy irányba mutat: a művészet Isten ajándéka, a művész Isten egyfajta munkatársa.
A Művészettel Istenhez című könyv elsősorban a fiatalokhoz szól. Rövid, olvasmányos tanulmányokat tartalmaz, melyeket gazdag illusztráció kísér: 238 színes kép a 176 oldalon. A kötet a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és az Ars Sacra Alapítvány ajánlásával kezdődik. Isten létét a művészet sem tudja bebizonyítani, de az Istenhez vezető egyik legjellemzőbb út a művészeteken át vezet.