Nyitvatartás: hétfő-péntek: 8-16 óra között | Levelezős konzultációk alkalmával: 8-10 óra között

Tudomány: Út a világ megismeréséhez

Tudomány: Út a világ megismeréséhez

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola az országos eseménysorozathoz kapcsolódóan 2022. november 16-án rendezte meg a Magyar Tudomány Ünnepét, melynek mottója: „Tudomány: út a világ megismeréséhez”.

A konferencián két szekcióban zajlott a tudományos munka: a teológiai szekcióban nyolc, míg az interdiszciplináris szekcióban kilenc előadást lehetett meghallgatni. Az Akadémia kiemelt témái – megújuló energiaforrásokkal, a biodiverzitás csökkenésének hatásaival, valamint az ukrajnai háború következtében kialakult, számos területet érintő válsággal kapcsolatos kérdések – és annak teológiai, illetve interdiszciplináris vonatkozásai köré szerveződtek az egyes bemutatók.  A konferencia előadói között a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola és a Nyíregyházi Egyetem oktatói, továbbá több doktori iskola – Pontificio Istituto Orientale, PPKE-HTK, ELTE BTK Atelier Történelemtudományi Doktori Iskola, PTE BTK Interdiszciplináris Doktori Iskola, Babes-Bolyai Tudományegyetem – hallgatói is jelen voltak.

Jelen kiadvány az előző évben elhangozott előadásokat gyűjtötte csokorba és adja közre most, nyomtatott formában az érdeklődő közönség számára.