Nyitvatartás: hétfő-péntek: 8-16 óra között | Levelezős konzultációk alkalmával: 8-10 óra között

Küldetésnyilatkozat

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola könyvtárának küldetésnyilatkozata

 

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola könyvtára a Főiskola szervezeti egységeként, annak törekvéseit szem előtt tartva, a tudás és az ismeretszerzés fő forrása és bázisa. 

A könyvtár a görögkatolikus egyház egyetlen hazai felsőoktatási és szakkönyvtáraként, rendszeresen gyarapítja, feldolgozza, óvja a görögkatolikus szellemi kultúra javait, írott örökségét és korszerű szolgáltatásain keresztül hozzáférhetővé teszi azt a felhasználók számára.

Felsőoktatási könyvtárként támogatja a főiskolán folyó oktatást, gyakorlati képzést, a kutatást és a lehető legszélesebb körben érvényesíti a tanulni és kutatni szándékozók szakmai információhoz való hozzáférési jogát, segítséget nyújt a digitális írástudás fejlesztéséhez, ezáltal az esélyegyenlőség növeléséhez. 

Lehetővé teszi a tágabb környezetében (városban és a régióban) élők számára a szakterületi információs igényeik kielégítését a könyvtár használati szabályzatának figyelembe vétele mellett. 
Muzeális gyűjteményi funkciója révén őrzi és óvja a görögkatolikus kultúra értékeit, szolgáltatásaival, programjaival, gyűjteményének bemutatásával hozzájárul az egyház megismertetéséhez.
A magyar felsőoktatási és könyvtári rendszer együttműködő tagjaként, a magas szintű szolgáltatási színvonal biztosítása érdekében szakmai kapcsolatokat ápol más könyvtárakkal, egyházi gyűjteményekkel, kulturális és civil szervezetekkel.


Nyíregyháza, 2021. január 24.